263

Tanja Lähdeaho

Valitsin Porvoossa 13 vuotta sitten Kulloon kotiseuduksi hyvän sijainnin ja upean luonnon vuoksi.
Olen syntynyt Helsingissä ja asunut pitkään kantakaupungissa, mutta asunut myös hirsitaloa kunnostaen maalla Askolassa. Koulutukseltani olen floristimestari ja teen töitä monipuolisesti kukkien parissa yrittäjänä ja opettaen kukkasidontaa kolmessa eri opistossa. Kirjoittanut kukkakirjan opiskelijoiden toiveiden pohjalta.
Kuulun Porvoon kylien aktiiveihin, Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistykseen, Mestarikiltaan ja valittu vuoden Töölöläiseksi yrittäjäksi 2016

Yrittäjänä käsityöalalla reilut 25 vuotta ja suurimmaksi osaksi kivijalkakauppiaana Perheen arkea pyörittävät omalta osaltaan pojat 18v ja 12v sekä kaksi saksanpaimenkoiraa, joten nuorten asiat sekä luonnossa liikkuminen ovat tärkeitä asioita.

Miksi olen ehdokkaana ja miksi valita minut?
Tekeminen on tapani toimia.
Muutos ei tapahdu, jos sitä ei tehdä. Sivusta seuraaminen ei auta, vaan on
tartuttava toimeen.

Aika ajatella toisin on nyt. Nyt on mahdollisuus muuttaa sitä mallia, jolla on aina toimittu ja Porvoo tarvitsee kehittyäkseen meitä uusporvoolaisia, jotka näemme asiat eri tavalla ja haluan kehittää kaupunkia,jonka olen valinnut kotipaikaksi.

Nähdään kylissä mahdollisuus ja kehitetään kyliä. Hyvää elämää on myös kaupungin ulkopuolella ja kyläkeskuksia kehittämällä sekä järkevällä kaavoituksella saadaan arki sujuvaksi ja kyliin uusia asukkaita, jos erilaiset asumismuodot ovat tarjolla myös kylissä. Lähikoulujen monimuotoinen käyttäminen toisi säästöjä, jos yhdistettäisiin palveluita myös ikääntyville kyläläisille koulujen yhteyteen. Kylien yritykset näkyviksi ja kartalle, niin palveluita osataan hakea ja käyttää paremmin.

Joskus on pystyttävä sanomaan ei suunnitelmalle, joka vie enemmän kuin antaa. Näitä suunnitelmia on tarjolla juuri nyt useampia, joiden hyödyt ja haitat on tarkistettava ja päivitettävä tämän talouden tilanteen ja tiedon mukaisesti. Itärata uhkaa koteja ja luontoa, torin uudistus uhkaa keskustan parkkipaikkoja ja yrittäjien toimintaa ja monta muuta tähän hetkeen ylimitoitettua kustannusten aiheuttajaa. Nyt on aika herätä tarkistamaan olemassa oleva tarve ja eurot ennenkuin on liian myöhäistä.

Annetaan kaupungin keskustan kukoistaa ja tehdään se tukemalla mikroyrittäjiä. Porvoon keskustaan kohtuuhintaisia tiloja mikroyrittäjille, jotka luovat palveluita ja työpaikkoja sekä ovat innovatiivisia joita on 95% Suomen yrityksistä! Kaupungin omistamista keskustan tyhjistä taloista voisi luoda keskuksen mikroyrittäjille pop-up tiloineen ja yhteiskäyttötiloineen ja uudenlainen kauppakeskus toisi työpaikkoja sekä matkailijoille kiinnostavan kohteen palveluineen. Tehdään kaupunki eläväksi ja samalla muutkin olemassa olevat yritykset saavat lisää potentiaalisia asiakkaita ja vetovoima lisääntyy.

Tässä muutama kohta, jotka auttavat Porvoota ja porvoolaisia olemaan se unelmien kotikaupunki yhä useammalle.